След половин година, Смолян вече има бюджет. С 16 гласа „За" , 1 „Против" и 10 „Въздържал се" Общинският съвет гласува финансовата рамка на Общината.
„След шест месеца и много комуникации с председателя на ОбС инж.Димитър Кръстанов и след препоръка на зам.-министъра по финансите, реших повторно да внеса проектобюджет 2017 за оставащата половин година. Правя още един опит", коментира вносителят на докладната кмета Николай Мелемов. Той показа на съветниците статуетката, която беше присъдена на Община Смолян за първото място в националния конкурс "Най-добра администрация" 2017 за прилагане на системите за финансово управление и контрол.
Съветникът Михаил Генчев изказа благодарност към кмета, че са направени усилия и са намерени възможности отново да бъде внесен проектобюджет 2017.
Общински съветници от опозицията започнаха да правят предложения да се преразпределят средства от едни обекти за други, както и да се вземат средства от неразпределени целеви остатъци от миналата година. Това накара общинската съветничка Катя Гаджева да каже, че има чувството, че се намира на пазар.  „Тези предложения, които правите трябва да са обвързани с проектната готовност на Общината, защото твърде сериозно се променя бюджетът. За да си вземем заплатите като съветници, приемаме нещо, което е неизпълнимо", посочи Гаджева. „Отиваме към пазарлък. Никой не каза откъде ще дойдат тези пари. По-удачно е при актуализацията на бюджета да се разискват тези предложения", коментира съветникът Костадин Василев.     
Рамката на бюджет 2017 е 41 158 773 лв., в това число делегираните от държавата дейности са 17 517 346 лв. и местни дейности – 23 641 427 лв.
Припомняме, че в началото на годината съветниците отхвърлиха проектобюджета, внесен от кмета.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. смехххххх. заплатките , а

    ОтговорИзтриване
  2. Къде се изгуби общинската съветничка Каменова? Или още преживява "огорчението си" от свалянето й от поста "председател на Общинския съвет"? Дано е разбрала, че не е за всеки този пост, за който са необходими качества, които много малко политици ги притежават.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I