Евродепутатът Владимир Уручев откри петия фолклорен фестивал на хората със специфични възможности в Смолян, който се провежда под неговия патронаж. „Изключително съм щастлив,  че вече години наред мога да ви подпомагам и да вземам участие във вашата нелека съдба. Нашето общество - и предишното,  и сегашното и бъдещото ще бъде задължено на вас и материално, и духовно. Вие сте хората, от които можем да видим какво значи дух, борбеност и какво значи всеки ден да преодоляваш препятствия. Точно заради трудностите, които преодолявате, вие сте ги развили. Днес ще покажете вашите възможности. Щастлив съм да видя колко сте силни във фолклора и в носенето на този български дух. Имам едно послание към вас-  обединявайте се! Тогава всички заедно ще можем да намерим по-добри възможности за вашите способности да се реализират и зад тях да стоят повече хора. Искам повече хора да ви подкрепят, затова се обръщам и към бизнеса, организациите и фондациите - да подкрепяме хората със специфични възможности, защото те заслужава да бъдат подкрепяни. На добър час на фестивала!", посочи в приветствието си Уручев.
Домакин на проявата е кметът Николай Мелемов, който също поздрави участниците във фестивала. „За мен е чест и привилегия да ви приветствам с добре дошли в нашия прекрасен  град. Радвам, че стана традиция вашият фестивал да се провежда в Смолян. Сигурен съм, че днес и утре ще се получи един прекрасен празник. Уверен съм, че както и досега ще бъдем заедно не само в празниците, а и в делниците", посочи кметът.
Управителят на фондация „Център за устойчиво развитие, образование и напредък" в Неделино Емил Костов благодари на община Смолян, ĸoятo е пpигoдилa мecтa зa xopa c ĸoличĸи и те cпoĸoйнo могат да се движат пo Aмфитeaтъpа и дo aдминиcтpaтивнитe cгpaди, както и на кмета Мелемов, който е домакин на фестивала и се включи активно в организацията по провеждането му.
Участниците бяха поздравени и от депутатите д-р Даниела Дариткова, д-р Красимир Събев  и областния управител Недялко Славов. Старт на фестивала дадоха гайдарите на Костадин Илчев от 101 Каба гайди.    
Проявата се организира от фондация „Център за устойчиво развитие, образование и напредък" – Неделино и районната организация на Съюза на инвалидите в България. Събитието е под надслов „Открий себе си и мечтай". Във фестивала участват над 700 изпълнители от 53 съюзни организации на хора с увреждания от цялата страна. Тази година чуждестранното участие има  от Македония, Гърция и Сърбия.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I