В Смолян ще се проведе Петата и финална среща по проект MUSTER - Многостепенно управление за интегрирано и устойчиво регионално развитие по Програма „Европа за гражданите 2014 – 2020" на Европейската комисия.
От м. септември 2015г. до м. август 2017г. пет града – Чита ди Кастело (Италия), Жуи Ле Тур (Франция), Льорах (Германия), Сигишоара (Румъния), Смолян (България) и Агенция Практикал Утопия (Италия) ще работят съвместно, за установяване на общи сфери на интерес и за изграждане на платформа за дългосрочно сътрудничество между петте местни власти. Програмата за градовете 2014 – 2020 на Европейската комисия представлява обща рамка с обединяваща функция за изпълнението на тези цели.
Чрез тези срещи партньорите се запознаха със състоянието на градовете, участващи в проекта, в частност със специфичните иновативни форми на гражданско участие, с проекти, които са изпълнили, както и с политиките им за бъдещо интелигентно и устойчиво развитие. Този процес следва да доведе до избор на действия за съвместна дейност и постепенното формиране на една трайна мрежа. Основите за това са някои вече съществуващи сътрудничества, сходството в проблемите, с които градовете трябва да се справят и силната европейска отдаденост на всички партньори.
Срещата в Смолян е заключителна, като програмата на събитието стартира в четвъртък – 22 юни след обяд с представяне на партньорите и вече проведените дейности, продължава в петък – 23.06 с  презентации на тема "Демокрация в интелигентни градове – ролята на технологиите при комуникацията с гражданите" – ролята на дигиталните технологии във взаимодействието между администрация и граждани и презентации и дискусия с участието на младежи и младежки организации на тема „Моето бъдеще в Смолян, в България, в Европа". Участниците в срещата ще имат и възможност да видят Регионалния исторически музей и галерията, планетариума, да посетят Националното училище за фолклорни изкуства в Широка Лъка, както и някои от забележителностите на общината.
Най-важен акцент на срещата в Смолян е подписването на Меморандум за бъдещо сътрудничество между партньорите.




Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I