Полковник Серафимово става „Еко село". Смолянското село получи одобрение за финансиране по проект по ПУДООС.
Дейностите включват създаване на три обособени зелени зони в селото чрез засаждане на цветни храсти и дървета, озеленяване на площи с оформени цветни алеи, поставяне на пейки, декоративни кошове за смет и перголи върху тротоара на площада.
Дейностите вече са в процес на изпълнение. Премахнати са части от асфалта на площада, насипан е богат хумусен пласт, поставени са бордюри. Проведен е първият трудов ден с участие на доброволци за почистване на района.
В подготовката и реализацията на проекта участват активно членовете на местната нестопанска организация "Сдружение за устойчиво развитие на село Полковник Серафимово", както и представители на английската общност в селото.
С проекта ще се постигне една от главните цели, а именно подобряване на взаимодействието между  местните хора, постоянно живеещи в селото и други, които живеят в различни населени места, но милеят за селото.
Амбицията на всички е основните дейности да приключат до 1 юли, когато на площада ще се проведе традиционния празник на селото Петровден. Тази година селото ще бъде домакин на Първи национален фолклорен фестивал „С песните на Георги Чилингиров", който се провежда под патронажа на кмета на община Смолян Николай Мелемов.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I