Дариткова с 53 бона в банка, Събев с джип за 42 000 лева

Хайри Садъков кара „Фолксваген Голф" за 600 лева, Дора Янкова погасява кредит към банка в размер на 48 000 лева, д-р Даниела Дариткова пък има четири влога в лева, евро и долари докато колегата й от ГЕРБ д-р Красимир Събев си е купил джип за 42 000 лева.
Това са декларирали пред Сметната палата народните представители от област Смолян.
Бившият кмет на Смолян и настоящ депутат Дора Янкова е посочила като недвижима собственост къща с двор в Момчиловци, придобити през 1986 година, както и парцел в селото. Народният представител от БСП притежава 15 декара гори и ниви, както и лек автомобил „Рено Клио", закупен преди 10 години за 2 500 лева. Дора Янкова изплаща потребителски кредит.
Даниела Дариткова е декларирала къща с двор в Смолян, поземлен имот с отстъпено право на строеж и стопанска сграда в село Стойките, както и 4 декара ниви в Смолян, като те са собственост на съпруга й Никола Проданов. Семейството притежава три автомобила-„Хюндай", „Ягуар" и „Ауди А2", за които са платили общо 12 000 лева.
Народният представител от ГЕРБ има четири влога-12 881 лева, 20 227 евро и 643 долара. Д-р Дариткова е предоставила заем в размер на 29 332 лева. Тя е декларирала 100-процентово участие в АПМПИП – „Д-р Даниела Дариткова-Проданова" ЕООД и „Продексим" ЕООД.
Красимир Събев е посочил в декларацията си притежание на апартамент в Смолян, както и триетажна жилищна сграда и още четири имота в маданското село Вехтино, получени като дарение. Народният представител от ГЕРБ има „БМВ Х5", закупен за 42 000 лева, както и мотоциклет „Ямаха", закупен за 3200 лева. Събев е декларирал 55 000 лева на влог, има вземания в размер на 50 000 лева от физическо лице.
Декларацията на Хайри Садъков е най-скромна. Народният представител от ДПС е посочил, че притежава единствено лек автомобил „Фолксваген", закупен през 2006 година за 600 лева, а като произход на средства е заявен заем. Депутатът е успял да спести от заплати 12 000 лева. Той има 50 процента дялово участие в „ЕМАС-ЕНЕРДЖИ" ООД.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I