Кметът Николай Мелемов се обърна към гражданите на Смолян от профила си във Фейсбук по повод поетата на 100 процента издръжка на спортната база от Общината и затова, че клубовете не плащат нищо за нея.
„Сигурно част от вас не са информирани, но по отношение на спортната база нерядко върху общината се прехвърлят вини, които тя няма. Държа да знаете, че за ползване на басейна, спортната зала и стадиона клубовете не плащат нищо на общината. Таксите, които се събират, не постъпват в общината. Отопление, ток, вода, поддръжка – всичко това е наш ангажимент и ние не искаме стотинка нито от децата, нито от клубовете.
Ръководството на община Смолян считаме, че такава политика към детските спортни клубове е възможно най-правилната, за да осигурим достъп до спортната база на всяко дете, което желае да спортува. Едва ли има друга община, която е поела на 100% консумативи, издръжка и поддръжка на спортните си бази.
На територията на Смолян те се ползват от стотици деца, които тренират футбол, волейбол, вдигане на тежести, плуване, джиу-джицу, карате, тенис на маса и др.
Родители ми се оплакват напоследък, че вдигат таксата на децата им заради ремонт на залата. Пак казвам – ремонтите са наш ангажимент, срещу който общината не иска нищо от детските клубове. Не би трябвало нито едно дете да спре да тренира по вина на общината, защото ние сме направили всичко с единствена цел – спортната база да е достъпна за всички деца", категоричен е Мелемов. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I