Кметът на Смолян Николай Мелемов се срещна с генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Дипломатът определи визитата си като опознавателна, тъй като е встъпил в новата си длъжност на 30 януари т.г. Ергани посочи, че е необходимо да се даде тласък на развитието на туризма, културния обмен, социалните и икономическите връзки между двата народа. В тази връзка благоприятно за развитието на туризма ще се отразят полетите от Бурса до Пловдив, които съвсем скоро ще стартират. Кметът Мелемов обясни на Генералния консул, че поддържаме много добри  контакти и сътрудничество с побратимените ни градове – Ялова и Пендик.
Кметът посочи пред дипломата, че още като депутат и сега като кмет продължава да лобира за облекчаване на визовия режим между двете страни, защото Пампорово и Смолян са атрактивни дестинации за турските туристи.
Дипломатът сподели, че и връзките между двете правителства са много ползотворни и това ще се отрази позитивно на междусъседските отношения на България и Турция. „Може да се постигне още много и ние искаме да се развиваме заедно със своите съседи", каза още генералният консул и добави, че пътят към това минава през добро сътрудничество.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I