На тринадесетия ден от изчезването на 16 – годишния Кристиян, който блъсна с автомобил туристи в Триград и избяга, акциите по издирването на младежа в планината са прекратени. Това съобщи кметът на родопското село Цветан Славков.
Както вече писахме, в изключение на два дъждовни дни, през останалото време всеки ден доброволци и служители на МВР обхождаха всяко едно местенце в района на Триград и близките населени места. Единствено две жени от селото подадоха сигнал, че са забелязали Кристиян, но той не се отзовал на техните викове и изчезнал. Водолази и пещерняци също се включиха преди дни в акциите, но и те не откриха следа от ученика.
„Спряхме с издирвателните дейности в гората защото няма място, на което да не сме били. Хората от селото са ангажирани с много работа и набирането на групи става много трудно вече. Има много версии, но всичко е на думи", коментира още Славков. В момента се разчита на камерите в селото, чиито записи се преглеждат периодично, да не би да се види на тях движение от страна на Кристиян или негови приятели, тъй като има версия, че някой му помага и той е жив и здрав и се крие. „Напълно е възможно да оцелее в гората толкова дни, още повече, че чувам че има помагачи. Температурите не са толкова ниски, за да има някакви проблеми от този род. Може да се храни и с плодовете, които намира в гората. Има шанс да е оцелял", коментира дългогодишният планинар и спелеолог доц. Тодор Тодоров, който познава района много добре.
Припомняме, че при катастрофата пострадаха четирима туристи, сред които и 6-годишно дете. Кристият пък бе обявен за общодържавно издирване от страна на полицията. От МВР продължават работата по случая.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I