Популярният актьор Мариан Бачев и ръководената от него и съпругата му Милена Видер Театрална работилница „Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт" гостуват на Смолян. Във вторник младите актьори ще представят в РДТ „Николай Хайтов" от 17,30 часа два спектакъла – „Крушата Рагаца" по Станислав Стратиев  и „Филмирана провинция", драматизация по разкази на Чудомир. 
На въпроса защо е избрал Смолян за своя проект, Бачев отговори:
„Играл съм на сцената на РДТ „Николай Хайтов" много пъти. Първото ми участие тук е през 2002 г., когато беше представена постановката на младия тогава режисьор Деян Пройковски (понастоящем директор на Македонския народен театър в Скопие) „Лазарица" от Йордан Радичков по проекта „Балканите четат Радичков" на Фондация „Сцена Балкани". Автор и художествен ръководител на проекта беше покойният вече  проф. Крикор Азарян. След това като гост-актьор съм участвал в много постановки. През 2007 година завърших магистърската си програма в НАТФИЗ „Мениджмънт в сценичните изкуства" и бях две години PR на РДТ „Николай Хайтов".
Оттогава съм влюбен в Родопите и тук винаги се чувствам като у дома си. Преди години се кръстих в храм „Св.Висарион Смоленски" , разказа актьорът.
С жена му Милена Видер създават Театрална работилница „Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт". В нея има 44 деца от 7 до 17 години, разделени в три групи. В момента в Смолян е  групата от 12 до 17 години.  „Седмица ще изкараме в Смолян с любезното съдействие на кмета Николай Мелемов, гостоприемството на Конака в кв.Райково и Родопския драматичен театър. Тук ние ще осъществим финален етап, с който ще закрием този сезон. Реших да доведа младите артисти от София в истински театър, където, за моя огромна радост, всички ни посрещнаха радушно. Благодаря и на моя колега Адриан  Петров, който ми помогна много. Участието ни на театрална сцена ще бъде тест за нас, защото през август ще се представим на първото ни международно турне в Битоля /Македония/ на Детския Международен Театрален Фестивал „Битолино" 2017", посочи Бачев.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I