Апелативният съд в Пловдив отказа връщане за ново разглеждане на делото срещу бизнесмен, осъден за прекарване на контрабандни цигари през границата. На две инстанции С.Г. получи 12 месеца затвор при първоначален строг режим.
Припомняме, че 57-годишният мъж бе спипан с 810 кутии цигари без бандерол при проверка на ГКПП „Златоград". С.Г. опитал да премине през граничния пункт с лек автомобил, собственост на фирмата му. При щателна проверка от страна на граничните служители, в тайник в резервоара на автомобила били открити незаконните папироси. Цигарите били оценени на 6 075 лева, като в сумата е включен и невнесения акциз.
В рамките на няколко месеца търговецът имал регистрирани 121 преминавания през граничните пунктове „Лесово" и „Капитан Андреево", както и през „Капитан Петко войвода" и „Златоград". С.Г. често посещавал Турция, откъдето внасял перилни препарати. В момента на проверката на ГКПП „Златоград" един от служителите на пункта си спомнил, че докато бил командирован на ГКПП-„Капитан Петко войвода" същото МПС и същото лице били изпратени за щателна митническа проверка за акцизни стоки. Тогава в резервоара на автомобила били открити около 800 кутии цигари без акцизен бандерол. Това наложило щателна проверка от страна на митничарите, чиито съмнения се оправдали. „Цигарите бяха заредени в Одрин. Закупуването им се извърши край сметище извън града", разкрива пред органите пътуващият заедно с търговеца негов служител.
Бизнесменът ще трябва да плати глоба в размер на 12 150 лева.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I