Баби от смолянското село Момчиловци се редят на опашка, за да си масажират ходилата на краката на специалния уред, подарен от китайци на населеното място. Масажорът се намира в кметството и е хит сред възрастните хора през последните дни, като някои се „автарят и затретват", тъй като остават много доволни от масажите и се чувстват много добре след манипулацията. Уредът е взаимстван от китайската медицина и активира всички точки по ходилата на краката и това кара хората да се чувстват по-добре след процедурите.
Уредът е дарение от фирма, която произвежда киселото мляко с марка „Момчиловци" в Шанхай, Китай. Идеята е дошла, след като преди години баба Добрина Георгиева показала за първи път на китайците как се подквася млякото. Тя се оплаквала от болки в краката и така нейните приятели от чужбина, всеки път като идвали в родопското село носили масажор. След всяка процедура, тя се чувствала много добре и се хвалила и на останалите възрастни хора в селото. При едно от последните си идвания, китайците решили да подарят подобен масажор, за да е в услуга на цялото село. Така от няколко дни той вече е заработил, като вече има опашки за него.
 „Очаквам бума от желаещи да е около датите, когато се дават пенсиите, тъй като тогава ще слизат повечето стари хора в центъра на селото. Хората са много доволни от уреда. Чувстват се много добре след процедурите. За краткото време, от което е пуснат в експлоатация, вече има пенсионери, които са идвали за трети път",  коментира кметът на Момчиловци Сийка Суркова.
Идната седмица в селото се очаква да пристигне делегация от осем души на китайската фирма, която да обсъди на място провеждането на поредното издание на Фестивала на киселото мляко, който ще се проведе през септември.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I