Имамите в страната изкарали Рамазан Байрям без заплати. Трудовите им възнаграждения от април били изплатени едва преди дни. За проблема потвърдиха и от Районното мюфтийство в Смолян. Според районния мюфтия Неджми Дъбов, имамите проявяват разбиране към проблема и няма напрежение сред тях.
В  Смолянска област на трудови и граждански договори работят 40 имама. Всички те са със забавени заплати.
Според Дъбов, централното ръководство полагало всички необходими усилия този въпрос да бъде решен. Той уточни още, че допреди една седмица имало две неплатени заплати, но към настоящия момент въпросът частично е бил решен – на  50%.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. По какви критерии са определени само 40 имами да получават пари? В Смолянско има много повече духовни лица. За голяма част от тях хората си събират пари. Защо се делят мюсюлманите?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I