110 000 лева ще получи Община Неделино за реконструкция на дворното пространство и изграждане на зона за игра в скандалната детска градина, която предизвика разследване за злоупотреби срещу бившия кмет Стоян Беширов. Местната администрация спечели проект по „Красива България", с който ще бъдат извършени строителните дейности по занемареното дворно пространство. Кандидатстването за финансиране бе по инициатива на кмета Боян Кехайов.
„Детското заведение разполага с цял декар пространство, а децата в ОДЗ 1 нямат подходящи условия за игри. Идеята за проекта дойде след многобройните ми срещи с родители", заяви кметът Кехайов.
Реализацията на проекта ще се осъществи до края на месец октомври и по този начин най-малките жители на родопската община ще имат възможност да изживеят едно пълноценно и щастливо детство, като се радват на новоизградената зона за игра в дворното място пред ДГ №1, което в момента е със стари и опасни съоръжения.
„Въпросното детско заведение беше в основата на един от най-големите скандали, разтърсили община Неделино, като по този начин бившите управници се опитаха да ограбят не само община Неделино, а и детските мечти", посочват от местната администрация.
Кметът на общината изпълни още едно от предизборните си обещания и отговори положително, както на родителите, така и на децата от кварталите „Каровци" и „Емовци", посещаващи ДГ №1.
Изграждането на нова детска площадка по обновената част на ул."Напредък" стартира от 28 август 2017 г. с обща стойност около 11 000 лв. по Програма „Околна среда" на МОСВ (ПУДООС).
Само за две години управление на новоизбраното общинско ръководство в лицето на кмета Боян Кехайов ще се реализират 4 детски площадки и една спортна, като в приемането на мандата Неделино нямаше нито едно подобно съоръжение, а сега грижите за подрастващите са приоритет.
Усилията на кмета и екипа му и за в бъдеще ще бъдат насочени към реализация на проекти, които да бъдат в полза на цялото общество.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I