630 метра бракониерски мрежи са конфискувани само в рамките на два дни от инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури на язовир „Доспат“. При една от проверките, която е била организирана след сигнал на 112, инспектори  от Отдел „Рибарство и контрол – Южна България“ – Пазарджик, са намерили риболовна мрежа с размер на окото 30 мм и дължина около 350 м. Уловената в нея риба от вида костур и червеноперка е върната обратно във водата. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител. По време на проверката е открита още 1 бр. мрежа с дължина около 80 м, размер на окото 30 мм и риба от вида костур и червеноперка, която също е върната обратно във водите на язовира. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител.
При друга инспекция, която също е организирана от на ИАРА-Пазарджик, отдел РК „Южна България“ са  открити две мрежи с дължина 120 м и 80 м, и размер на окото 60 мм и
40 мм. Уловената в тях риба от вида червеноперка, сребриста каракуда и костур е освободена и върната във водата. Открити са също уреди забранени за използване от Закона за рибарството и аквакултурите – 2  винтери и 6  телевизори /мрежести уреди за маломерна риба/. Всички уреди са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. При проверката са проверени рибари извършващи любителски риболов, през нощта. Съставени са 3 акта за установяване на административно нарушение.
Припомня ме ви, че любителският риболов се разрешава само през светлата част на денонощието през всички дни на седмицата.
Проверките за извършени в края на юли и началото на август.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I