Отново стартира Лаптопаджийски лагер в Чепеларе, който комбинира условия за работа и ваканция. Стартиращият за поредна година лагер се налага като нов туристически продукт в родопския град през летния сезон, насочен главно към професии, които могат да бъдат мобилни. Компютърни специалисти, финансисти, преводачи и експерти, занимаващи се с електронна търговия имат възможност да се възползват от нестандартното изнесено работно място. Организаторите осигуряват „офис в гората" на надморска височина 1830 м в района на Мечи чал или на 1150 м в самия град. За професионалисти, които не могат да си позволят летен отпуск, лагерът създава работна среда сред планинския въздух и изкушения за активен спорт. Оборудването включва както офис столове, така и хамаци за работно време с плавен преход между работа и релакс. Като задължително условие от работния комфорт се поддържа достатъчно бърз и стабилен интернет.
„Лагерът стартира вече, като сме планирали той да продължи около пет седмици. Видяхме през годините, че интересът е доста голям и затова го удължаваме до началото на септември, като в началото го правихме с продължителност от три седмици. Тази година очакваме да дойдат още повече хора – любители на планината, защото лифтът на Мечи чал тази година работи, а там е един от горските офиси, който е разположен на 1930 метра надморска височина. Другият офис ще се намира в Чепеларе, като вече започнаха част от хората да идват, буквално миналата седмица имахме две групи, преди да сме дали официално начало на лагера. Забелязахме, че много хора идват и заради това, да бъдат самички – целият екип, да се опознаят и да изградят колектив. Както знаете, основната цел на лагера е да заредиш, работейки, да не взимаш своята отпуска, а отмаряйки да вършиш и работа през лятото", коментира организаторът на лагера Станислав Вангелов.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I