В родопското село Момчиловци стартира дългоочакваният курс по китайски език, съобщи кметът Сийка Суркова. В него са включени и лекции, свързани с китайската култура, история, медицина и чайната церемония. Той ще се провежда в ритуалната зала на кметството-за възрастни, и в читалището-за децата. Продължителността му ще бъде до 10 септември.
„Никой не си прави илюзии, че за месец и половина китайският език, който е един от най-трудните, може да бъде научен, но малко или много хотелиерите, които се занимават със собствен бизнес и посрещат китайски гости, хората в сферата на обслужването, биха могли да научи основни изрази, с които да се разбира с китайците", каза още Суркова.
Китайските туристите вече са постоянни гости на селото. По традиция, през септември в смолянското село се провежда фестивал на киселото мляко, което стана топлата връзка между Момчиловци и далечната страна.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I