52-годишен родопчанин е осъден за управление на автомобил след употреба на алкохол, съобщиха от прокуратурата.
Румен Ч. получи наказание от една година условно с три години изпитателен срок, глоба в размер от 200 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година и шест месеца.
Румен Ч. е признат за виновен за това, че на 26 юли в Девин, управлявал лек автомобил, марка „Опел Астра", с концентрация на алкохол в кръвта – 2,5 промила, установено с техническо средство „Алкотест-Дрегер".  Същия ден, около 14 часа, в РУ на МВР-Девин бил получен сигнал за водач, който бил в нетрезво състояние и се намирал в двора на фирма в Девин. Когато полицейските служители отишли на място, установили, че Румен Ч. се намирал в непосредствена близост до лек автомобил, марка „Опел Астра". Колата била със счупено задно панорамно стъкло, с деформиран десен калник и счупен заден десен стоп. Румен Ч. признал пред полицаите, че управлявал автомобила си, като междувременно се опитал да го премести на сянка, но не успял и се блъснал в бетонната рампа, намираща се в двора на фирмата. При извършена проверка с техническо средство „Алкотест-Дрегер" е установено, че е управлявал автомобила след употреба на алкохол. 
Присъдата на Районен съд-Девин е влязла в сила и не подлежи на обжалване.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I