Областният управител Недялко Славов, в качеството си на председател на Асоциация по ВиК – Смолян, и с присъствието на 95% от членовете на Асоциацията проведоха извънредно общо събрание. Обсъден беше Бизнес плана на оператора – „ВиК"-Смолян за следващия регулаторен период – 01.01.2017 г. - 31.12.2021 г., съгласно Закона за водите.
„Целта на настоящия Бизнес план е постигане на дългосрочно качество на предлаганите ВиК услуги, което е заложено от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)", посочи управителят на „ВиК" ЕООД-Смолян, като допълни, че постигането на висококачествена услуга е свързано със значителни инвестиции, които трябва да се реализират във ВиК системите за този 5-годишен период, откъдето се формира и цената. В изпълнение на Закона за водите, според настоящия Бизнес план, цената на водата се изравнява за всички общини на територията на област Смолян. Това ще доведе до нарастването й за някои от общините в региона и намаляването й за други.
Областният управител предостави възможността на кметовете и представителите на общините да изложат своето виждане и решенията взети от Общинските съвети, като уточни, че общото събрание на ВиК Асоциацията не одобрява Бизнес плана, а го съгласува. Окончателно бизнес плановете, цените на услугите и размера на инвестициите  се одобряват от независимия регулатор – КЕВР.
Преобладаващото мнение сред присъстващите кметове и представители на общини беше, че не трябва да се политизира този въпрос. Повишаването на качеството на ВиК услугите, разширяването и обновяването на ВиК системата е свързано с инвестиции, които неминуемо ще доведат до изменения в цената.
В хода на обсъжданията, думата за мнения беше предоставена и на присъстващите граждани.
С голямо мнозинство от над 80% „За", присъстващите членове на Асоциацията съгласуваха Бизнес плана на оператора – „ВиК" ЕООД Смолян за следващия регулаторен период.
    


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I