Искаме да ни дадете възможност да работим нормално", беше призивът на ресторантьорите

Общинският съвет в Смолян не прие промените в Наредба №1, касаещи удължаване работното време на заведенията от 22.00 на 23.00 часа, които се намират в жилищни сгради. Вносител на предложението бе кметът Николай Мелемов.   
Преди гласуването на тази точка на днешната сесия, от името на ресторантьорите Мирослав Фисински представи доводите за тази необходима промяна. „Удължаване на работното време и нарушаване на обществения ред са две различни неща. Молим за разбиране общинските съветници. Искаме да имаме възможност през този един час да извършим спокойно ангажиментите към клиентите си", посочи Фисински. Имало е случаи, когато контролните органи идват в 22.10 часа  и съставят акт, че клиентите не са си тръгнали от заведението. В същото време собствениците няма как да ги изгонят, посочи той. „Искаме да ни дадете възможност да работим нормално, а още повече, че се водим и туристически център. В други общини е прието подобно предложение за удължаване на работното време", изтъкна още в мотивите си Фисински.
Съветникът Димитър Николов предложи работното време да се удължи до 23.00 часа на заведенията, които са в жилищни сгради, а озвучаването да бъде до 22.00 часа. Това предложение не се прие. Колегата му Данчо Киряков посочи, че от много години работното време е до 22.00 часа и не е необходимо да се правят промени. 
Съветничката Екатерина Гаджева припомни, че е проведено обществено обсъждане по тези промени и единици са заведенията, които не са в жилищни сгради.
След дебатите 12 съветници гласуваха „за" промените, 2 бяха „против", а 8 се въздържаха от гласуване.
Припомняме, че в община Смолян през месец юли т.г. се проведе обществено обсъждане на проект за изменение и допълнение на Наредба №1, която касае осигуряването на обществения ред на територията на община Смолян.      
Основната причина, налагаща промените беше, съгласуването на Наредбата със Закона за управление на етажната собственост и Закона за защита от шума в околната среда, както и настояването на собственици и ползватели на заведения за хранене и развлечения, находящи се в жилищни сгради и сгради със смесено предназначение. Промените касаеха Раздел V от  Наредба 1 – Осигуряване на обществения ред  в търговски обекти, заведения за хранене, развлечения и увеселения. Според новите моменти за издаване на Разрешение за удължено работно време, лицето, осъществяващо дейността, подава заявление по образец до Община Смолян. Към заявлението се прилагат следните документи: решение на общото събрание на собствениците, взето по реда на чл. 17, ал. 3 от Закона за управление на етажната собственост,  ако обектът се намира в многофамилна жилищна сграда или сгради със смесено предназначение.
На снимката: Мирослав Фисински изтъква доводите на ресторантьорите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I