Децата от Коран курсовете от Чепинци, Мадан и Късак са първенци в Десетото регионално състезание по основни познания за ислямската религия. Състезанието се проведе в събота в централната джамия на Мадан като на него присъстваха над 400 деца от 58-те Коран курса в област Смолян. В надпреварите взеха участие 26 деца в различни категории и нива, които решаваха тест и положиха практически изпит за отслужване на намаз и четене на Коран. За всички останали деца присъстващи на състезанието, беше организирана викторина с раздадени награди.
Журито в състав хафъз Шефкет Хаджи – директор на курса за хафъзи в гр. Мадан, Селви Мурад – ислямски теолог и Хайри Шерифов – специалист отдел „Иршад" към Районно мюфтийство – Смолян, имаха нелеката задача да оценят най-добрите. Победителите ще представят Районното мюфтийство на Националното състезание от 10 до 12 септември в Момчилград.
Първенците и участниците в състезанието получиха специални награди от Районно мюфтийство – Смолян. Също така подаръци бяха връчени от Кмета на община Мадан Фахри Молайсенов и народният представител Хайри Садъков. Мюсюлманското настоятелство беше подготвило обяд за всички присъстващи на мероприятието. Районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов благодари на всички, които са взели участие в подготовката и провеждането на състезанието, на преподавателите, участниците и присъстващите.
Състезанието се организира от Районно мюфтийство – Смолян, със съдействието на Мюсюлманско настоятелство-Мадан.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I