Кметът Николай Мелемов поздрави младежите от доброволческите отряди на Смолян и побратимения ни германски град Зул, които са на 10-дневен лагер в родопския град.
Това е третият поред лагер, в който младежи от Смолян и Зул, в духа на доброволчеството, участват заедно в интензивна програма, опознават Смолян и Родопите, обменят опит, придобиват умения и създават приятелства. Ръководителят  на младите огнеборци от Зул-Марко Гочляк, изрази своята благодарност за перфектната организация и прекрасната програма, която са подготвили пожарната служба в Смолян, както и за помощта на община Смолян и община Зул. Мелемов посочи, че „да работим заедно в екип е най-добрата формула за успех". Това важи както за борбата с пожарите, така и за работата с младежите, които са нашето бъдеще. 
Кметът пожела на младежите да са все така активни, да запазят добри спомени от Смолян и да направят дълготрайни приятелства, които да ги връщат при нас и в бъдеще.
В тазгодишния лагер участват 12 души и 5 ръководители от Зул, а от Смолян са 13 деца и 6 ръководители.  
Припомняме, че доброволното формирование към Община Смолян е едно от първите, регистрирани в страната, а в Германия голяма част от пожарникарите са именно доброволци. Ръководителите на групата от немска страна са огнеборци и пожарникари-доброволци.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I