Дирекциите „Социално подпомагане" на територията на област Смолян приемат заявления  за отпускане на еднократна помощ за ученици, записани  в първи клас на държавно или общинско училище, за покриване на част от разходите в началото на учебната 2017/2018 г. И тази година размерът на помощта е 250 лв.
Право на тази помощ имат семейства, чиито деца са записани в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на заявление-декларацията е по-нисък или равен на 400 лева. Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейства на роднини и близки.
С нанесени изменения в Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца от м. април 2017 г., заявленията за отпускане на семейни помощи вече се подават по настоящ адрес, идентичен с декларирания в Служба ГРАО. Крайният срок за подаване на документи за отпускане на еднократна помощ за първокласници е 15 октомври. Ако детето не постъпи в училище или не посещава редовно училище до завършване на първи клас, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние, помощта се възстановява.
До настоящия момент за новата учебна година са постъпили 370 заявления. Отпуснати са 329 помощи, 35 бр. са в процес на обработка, а 6 бр. са отказани. 
За учебната 2016/2017 г. в Смолянска област са подпомогнати 689 деца на обща стойност 172 250 лв.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I