На 28 август  се навърши една година от блажената кончина на ставрофорен свещеноиконом Михаил Михайлов от Смолян. В църквата „Св. Богодорица“, на която бе предстоятел повече  от 60 години, паметта му бе отбелязана с панихида, отслужена от неговия духовен наследник отец Димитър Одаджиев. С песнопения и молитви участваха  църковният хор и  иподякон Даниел Апостолов. Тук бяха отец Васил Маджаров от храм „Св. Николай Чудотворец“, отец Димитър Михайлов  от храм „Св. Висарион Смоленски“ /негов син/, децата, внуците и правнуците, други близки и приятели.
След панихидата и раздавките за "Бог да прости!“ на гроба на свещеноиконом Михаил,  който се намира в двора на църквата, отец Димитър Одаджиев отслужи трисагий, преля с вино гроба, както и гроба в съседство на презвитера Златка Михайлова. Той се обърна към всички да споменаваме  с добро името и делата на покойния. Да бъде светла паметта му!
Отец Михаил Михайлов е роден през 1923 г. в Райково. Завършил  семинария и духовна академия. Ръкоположен е за свещеник през 1947 г. Почина на 93 г. Цялата му духовно  служение е в църквата „Св. Богородица“ и някои съседни села. Бил е 20 години архиерейски наместник.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I