Откритата термална вода в Мадан е уникална и без аналог в страната. В това е категоричен кметът на миньорския град Фахри Молайсенов. 
Качествата на минералната вода са много добри и превъзхождат тази от изворите в Хисаря и Велинград, посочват още от общинската администрация, позовавайки се на доклада на проф. д-р инж. Павел Пенчев, председател на УС на Българска асоциация по подземни води. Водата ставала, както за бутилиране, така и за медицински процедури.
„Сондажът, където бе открита е в участък, който е разположен в речната тераса на река Яновска. Дебитът е постоянен, като температурата е около 20 градуса. Според  доклада, качествата на водата са аналогични на една известна марка в Италия, която е една от най-скъпите на пазара и се разпространява включително и в България от верига бензиностанции", коментираха още от общинската администрация в Мадан.
Хората в региона отдавна вече я ползват и също изтъкват добрите качества на минералната вода. Някои от тях твърдят, че са си решили бъбречни проблеми, а други са премахнали брадавици.
„На този етап е сигурно, че водата повлиява добре на стомашно – чревния тракт", коментират още от местната власт в Мадан.
Молайсенов е категоричен, че вече се работи в посока  за развитието на този сондаж, като вижда в него още перспектива за развитието на цялата община.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Със сигурност е по-мокра от тази в Рудозем, Златоград, Баните, Ардино и Термес (Лъджа)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I