През изминалия уикенд в Зеерфаус – Фис Ладис, Австрия се проведе един от най-големите международни форуми за деца и младежи по планинско колоездене, считано от мнозина за Световното първенство за деца в дисциплината.
В състезанието участваха над 200 състезатели от цял свят, а страната ни бе представена от трима млади надежди на родното колоездене – Йордан Анчев, Димитър Мазнейков и Румен Белезирев.
Страхотен успех успя да постигне 14- годишният Йордан Анчев, член на отбора на „Райдърс Юнайтед", подкрепян от „Велопарк Пампорово" и община Смолян.
Талантливият млад състезател се пребори с огромната конкуренция на много по-големи и опитни състезатели от него и успя да завоюва златото в категория „Момчета под 17 години" и второ място в генералното класиране на всички състезатели.
Това бе първото международно участие за Анчев, който успя да впечатли всички с огромния си пробив на толкова високо ниво и даде заявка за много успехи в бъдеще.
Планинското колоездене търпи бурно развитие в страната ни през последните няколко години и това е първият подобен успех за България на толкова голям международен форум.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I