Помнете корените си, запазете традициите си и носете Родопите в сърцата си! – този апел отправи депутатът от ГЕРБ д-р Красимир Събев към жителите на Мадан, които честват празника на града и Деня на миньора. Народният представител благодари на всички, които обичат родния му град  и спомагат за развитието на общината и за нейния просперитет.
По думите му рудодобивът продължава и до днес благодарение на съхранената традиция с десетилетна история . „Днешният празник е точно това типично отражение на родопчанина,  изразяващо се с ценности като трудолюбие, гостоприемство, сърдечност и толерантност към всички етноси и религии. Мадан е поверен  на всички нас, нека запазим и развиваме сътвореното  от нашите предшественици по най-добрия начин,  правейки града едно по-добро място за живот, защото вие го заслужавате“, посочи д-р Събев.
Той изтъкна, че правителството и премиерът Бойко Борисов полагат максимални усилия да се промени цялостният облик на община Мадан.
Преди месец с решение на Министерския съвет общината получи допълнително в бюджета си 1 000 000 лева за рехабилитация на градския площад. „Основната цел на правителството е да прави политики за хората и да развива както големите, така и малките населени места“, отбеляза народният представител.
Той изрази дълбоката си признателност и респект към всички трудещи се в рудодобива - за усилията, които полагат, за отговорността, която поемат, за риска и търпението, с които изпълняват своите задължения. 
Много здраве, мир, единение и благоденствие пожела на всички жители на общината областният управител Недялко Славов. „Този празник е значим, защото предизвиква трепет у всеки, за който Мадан е свиден спомен и отпечатък в съзнанието. Много хора, макар и да са далеч от тук, преминали през рудодобива, са дали принос за съграждането и духовното израстване на общината“, изтъкна Славов. Той подчерта, че правителството има визия за развитие на всяка една община в страната, особено в трудни региони като нашия.“Целта на правителството е да насърчава местните потенциали и така да създава местна устойчива икономика, защото тя е основа за социален мир и спокойствие сред хората. Мадан е блестящ пример за това“, допълни  областният управител.
Той поздрави и миньорите, които честно и почтено заработват насъщния си с нелекия си труд, като им пожела здраве, безаварийна работа и нови производствени постижения, които да им носят удовлетворение.
Празникът пред читалището започна с фолклорни изпълнения на самодейните състави. Присъстваха много гости свързани с рудодобива в Родопите, народни представители, кметове на общини от Смолянска област, представители на институции и бизнеса.  

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I