Изключителен интерес от студентите има към магистърската програма „Данъчен и митнически контрол" във филиала на ВСУ „Черноризец Храбър" в Смолян, оповестиха пред медиите от ръководството на университета. 106 са записалите се по тази програма за учебната 2017/2018 г., а за миналата са били 87. Официалният старт на магистърската програма за тази учебна година ще бъде даден на 2 септември във Филиал Смолян на ВСУ „Черноризец Храбър". Тогава ще се състои и дискусия на тема „Данъчен и митнически контрол – професионализъм за висока ефективност". В нея ще вземат участие студенти, преподаватели, както и представителите на ръководството на Агенция „Митници".
Един от приоритетите на университета е свързан с предлагането на актуални учебни програми, отговарящи на съвременните изисквания и търсене от бизнес и държавни структури, като мярка за задържане на младите хора в страната и преодоляване на негативните демографски тенденции. Създаването на магистърската програма „Данъчен и митнически контрол" е от изключително значение именно тук – в Смолян, коментира президентът  на университета проф.Анна Недялкова.
В резултат на изграденото устойчиво партньорство със структурите на местната власт и местната администрация първият випуск на магистърската програма е положил  една стабилна основа, която изгражда стойностен професионален капацитет и експертен опит. Това е станало възможно с подкрепата на областния управител Недялко Славов и неговия екип, както и на кметовете на общини в региона, посочи проф.Недялкова.
 Доказателство за значението на магистърската програма „Данъчен и митнически контрол" и приноса й за устойчивото развитие на това направление в региона е подкрепата на директора на Агенция „Митници" Георги Костов и главния секретар на Агенцията Цветан Мадански. 
Целта на обучението е да се подготвят качествени кадри, задоволяващи повишените изисквания на пазара на труда в областта на данъчния и митническия контрол чрез добре структуриран и съдържателен учебен план, качествено обучение и непрекъсната връзка с експерти от практиката.
Магистърската програма предлага възможности за перспективна реализация в област Смолян. Основната цел на обучението е студентите да бъдат добре теоретично подготвени за решаване на практическите проблеми свързани с функционирането на митническата и данъчна администрация в областта на упражнявания от нея контрол.
Прилагат се разнообразие от методи и подходи в обучението.
Областният управител Недялко Славов посочи, че интересът  към тази магистърска програма е сериозен и е свързан и с предстоящото отваряне на ГКПП Рудозем-Ксанти.  Той благодари на ръководството на ВСУ, които с присъщата си находчивост реализират изключително полезни и перспективни програми за студентите. Славов каза, че университетът винаги може да разчита на институционалната подкрепа от негова страна като областен управител.
     
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. мдааааа. и сто и шест от тях никога няма да започнат работа нито в митницата, нито в данъчното.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I