Сагата с ремонта на единствената обществена баня в областта, която се намира в Беденски бани, е към своя край. След като благодарение на „доброжелатели" съоръжението бе запечатано от Здравната инспекция в началото на лятото, наложителният ремонт е на финалната права. Това стана ясно, след като кметът на община Девин Красимир Даскалов, заедно със своя заместник Владимир Солаков, извършиха проверка на ремонтните дейности на общинската баня.
„Установихме, че забавянето на включването на минералната вода към цистерната е поради специфичните водопроводни части необходими за това. Към момента почти всички части са набавени, прокопани са каналите и започва наместването и укрепването на цистерната и свързването на тръбите от шахтовия кладенец към нея. Усилено се ремонтира и тоалетната", коментира Даскалов.
Според него, за ремонта са ангажирани работници и техника от ОП „БКС".
„Общинското ръководство си постави за цел до 15 дни да приключат ремонтните дейности и се направят първите проби. Надяваме се след това банята да заработи без проблеми, за да могат всички нуждаещи се да се възползват от лековитата мощ на Беденската минерална вода", коментира още Даскалов.
Целта на монтираната цистерна е да подава постоянно към басейна на банята минерална вода, което да подобри качеството от хигиенна гледна точка, за да няма проблеми и опасност за ползващите съоръжението. След ремонта, банята ще работи целодневно.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I