Мъж, кръстен на смолянско село, след 30 години измина разстоянието от Лондон до Смилян, за да зърне населеното място, на което е бил кръстен. Смилян Павлов е от Сливница, но от години работи и живее в Лондон. Баща му преди години толкова много харесвал Горното поречие на река Арда и Смилян, че идвал често  по тези красиви кътчета на Родопа планина, въпреки неудобствата от необходимостта да си изважда открит лист за всяко посещение. Нещо повече, когато преди около 30 години му се родил син, той го кръстил на село Смилян.
„Вчера Смилян Павлов и приятелката му бяха специални гости на "Етнографската сбирка на Смилянския фасул и родопските терлици" . Разказа ни, че като дете, приятелите му се чудили как да го наричат галено помежду си и така измислили прякора му "Бобчо", разказаха от Посетителския информационен център в Смилян.
Смилян обещал, че следващото лято пак ще посети, селото на което е кръстен,  за да види  още от красотите и скритите тайнства на красивия район на Горното поречие на р. Арда.
На изпроводяк, Смилян Павлов , заедно с приятелката си се снимали за спомен  пред паното от Смилянски фасул, с което селото ще кандидатства за вписване в книгата на световните рекорди "Гинес".
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I