От днес до неделя Пампорово, Смолян и Чепеларе ще приемат четвъртото поредно издание на екстремното вело предизвикателство Elevation999.
Близо 70 души от цяла България, сред които едни от най-добрите родни планински колоездачи, както и няколко представители на Турция и Гърция, ще се включат в атрактивната надпревара.
Новото тази година, което ще се случи и за първи път в България е, че надпреварата ще се проведе в два поредни състезателни дни, а не в един както обикновено. Това прави състезанието изключително натоварващо и още по-предизвикателно.
Всички участници ще трябва да се преборят с 8 специални етапа – по 4 различни трасета за всеки един от дните. Общата им дължина е близо 30 км, като се преминава през най-различен терен – стръмни горски пътеки, технични трасета, много корени, камъни и всякакви други естествени и изкуствени препятствия.
Старт-финал или отправна точка на всички участници и през двата състезателни дни ще бъде Пампорово, а трасетата ще отведат състезателите до Смолян и Чепеларе. Събитието е изключително атрактивно и може да се наблюдава свободно от всички в района.
Elevation999 е четвърти кръг от Българските Ендуро Серии за 2017, както и Държавен Шампионат в дисциплината и се провежда с подкрепата на „Пампорово" АД, Община Чепеларе и Община Смолян.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I