„Можем да се похвалим, че си имаме вече 101 Алпийски полк", обяви пред медиите областният управител на Смолян Недялко Славов. С публикуваната обява за провеждане на конкурс за 73 войнишки длъжности реално се изпълнява предвиденото преобразуване от батальон в полк, което ще е факт от 1 декември 2017 г. То се извършва с две години по-рано от предвидения план на Въоръжените сили. 
„Нашият регион и стратегическата среда за сигурност потвърждава необходимостта от такова формирование. То ще даде сигурност и спокойствие по цялата ни Южна граница", посочи командирът на батальона подп.Димитър Кацаров. Той обясни подробно процедурата по кандидастване. До 7 ноември тази година кандидатите за военна служба за вакантните длъжности трябва да подадат заявление във Военното окръжие в Смолян или във военните окръжия по места. Конкурсите ще се проведат за времето от 5 февруари 2018 г. до 16 февруари 2018 г. Конкурсът включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата.  Кандидатите трябва да са на възраст до 28 години към датата на подписване на договора. Тези, които са напуснали армията и искат да се върнат отново могат също да кандидастват като те трябва да са на възраст до 41 години и най-малко една година да са служили преди да напуснат. Те ще се явяват наравно с всички останали кандидати. Подп. Кацаров обяви, че има интерес от бивши служители, които сега са в чужбина и искат да се върнат и да кандидатстват отново за работа в армията. Командирът не скри изненадата си, че има млади хора, които не знаят как се правят и какво представляват лицевите опори, а те са част от изпита за физическа подготовка и се е наложило той да показва. За обявените длъжности могат да кандидатстват и от Кърджали, и от други населени места. Кандидатите трябва да са завършили граждански, средни или висши училища. Обявата е публикувана в сайта на Министерството на отбраната. За по-голяма гласност община Смолян ще я пусне и на видео стената на стария център в града.
„С тази численост разкриваме едно средно голямо предприятие. Положихме не малко усилия, за да стане факт полка. Регионът ни става по-сигурен", посочи областният управител. Той благодари и на предишното и на сегашното правителство, за да стане факт преобразуването на военното формирование.
Зам.-кметът Марин Захариев припомни, че за нуждите на военнослужещите с решение на Общинският съвет е прехвърлено на Министерството на отбраната бившето общежитие на ДЮФА в кв."Райково", което ще се ползва за жилища. „Община Смолян е отворена и ще помага с каквото може, както и досега. Радвам се, че усилията ни бяха взаимни и полкът вече е факт", каза още Захариев.  
       
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I