Българската позиция трябва да бъде политическо разширение на ЕС по посока на Западните Балкани. Това заяви заяви вицепрезидентът на България Илияна Йотова в Смолян. Тя посети Роженската обсерватория, като е официален гост и на Националните хайдушки празници в Чепеларе.
Според вицепрезидента, тази българска идея се приема твърде добре в ЕС, независимо от факта, че комисията е все още доста резервирана към бъдещи разширения в рамките на ЕС.
 „Европа като, че ли гледа на Западните Балкани повече като на икономически проект, на транспортен проект, на проект за инвестиции, отколкото на политическо решение за разширяването на ЕС. Ще трябва да си свършим работата докрай, българската позиция трябва да бъде политическо разширение на ЕС по посока на Западните Балкани, ние сме заинтересовани от това около нашите граници също да са страни членки на ЕС, защото това създава освен повече гаранции за сигурността на нашите граждани, защото все пак ние сме външни граници на Европа, за много съвместни трансгранични проекти, икономически и инвестиционни проекти, транспортни коридори. Така, че това ще бъде нашата воля и се надявам да намерим подкрепа от други европейски държави", коментира Йотова.
„Аз лично съм привърженик на това да има разширение, нов политически съюз, по-голям в Европа, особено след излизането на Великобритания", посочи Йотова. Тя смята още, че най-важното на този етап е ЕС да престане с двойните стандарти.
„Докато ги има между различните държави, между различните нива на развитие, не можем да говорим за успешна формула на ЕС", категорична е Йотова.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I