Има риск от нови партиди от яйчен прах с фипронил да са достигнали страната ни. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в Смолян, където бе по повод изложение на редки породи животни в Родопите. Така отговори той на журналистически въпрос относно възможни изненади с нови партиди заразен яйчен прах.
Той обясни, че информационната система в момента „бълва" непрекъснато данни от страни-членки на ЕС за констатирани партиди с яйчен прах.
„Това, което получим като информация веднага Агенцията по храните отива на място във фирмата доставчик, за да се идентифицира какво има на склад и какво е минало в рамките на производството", посочи министърът.
 Според него, в Европа проблемът е много по-сериозен.
Продължават проверките в българските ферми, които са производители на яйца и птичи продукти, но засега няма констатирана употреба на фипронил. Проверени са и всички партиди полски яйца,  за които е имало съмнения за наличие на веществото,  пробите при тях също са отрицателни.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I