Кампания, целяща подпомагането на децата на починали олимпийски медалисти, стартира в Смолян. В интернет пространството тече петиция, в която всеки желаещ може да подкрепи инициативата. Електронното събиране на подписи е създадено в подкрепа на кампанията, с която се отправя искане да се помогне на децата на двама шампиони. Величко Чолаков, починал внезапно на 20 август т.г. в родния си Смолян и на най-добрия му приятел Милен Добрев, който издъхна на 21 март 2015 г. в жилището си в Пловдив. И двамата напуснаха този свят на 35-годишна възраст. Чолаков има син и дъщеря, съответно на 9 и 5 години, а Добрев – син на 8 години.
Двамата получаваха "пожизнена месечна премия за олимпийските медалисти, прекратили активна състезателна дейност" - на основание  Закона за физическото възпитание и спорта. След смъртта им, децата, освен че остават сираци, остават и без доходите от пенсиите на бащите им.
„С кампанията искаме да помогнем не само на техните деца, но и на други спортисти, чиито семейства (да не дава Господ) попаднат в подобна ситуация. Според нас, трябва да се промени или по скоро да се допълни Законът за физическото възпитание и спорта, с което да се даде възможност за отпускане на пожизнена месечна премия, при подобни ситуации и на ненавършилите пълнолетие деца на починали спортисти", коментират инициаторите на електронната подписка.
Събирането на подписи стартира в сряда и вече стотици хора от цялата страна са я подкрепили.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I