Това остана от къщата на незрящия мъж в село Проглед, която пламна във вторник.
Както вече писахме, за втори път пожар унищожава жилището на 64 – годишния Атанас Кисьов. Инцидентът става във вторник около 13:30 ч. След като запалил печката си на твърдо гориво, коминът се подпалил, а от там пламнал покривът и за броени минути огнените езици обхванали и цялата къща. Пожарната е реагирала много бързо, валяло е и дъжд, но това не помогнало. За радост човекът вътре е бил спасен. „Изгоря всичко-къщата и цялото му имущество. В момента сме го настанили в една от стаите в местното читалище, където има диван. Събираме му дрехи и храна. Опитваме се в момента да му оправим документите за настаняване в старчески дом", коментира кметът на Проглед Марио Кутенов.
Това не е първото огнено бедствие, което застига 64 – годишния мъж, който получава инвалидна пенсия заради слепотата си. От години има проблеми с очите си, като очилата му са с над 20 диоптъра и вижда само сенки. През 2002 г. пожар унищожава жилището му, след което негови роднини му предоставили тяхната къща да живее там. Човекът си направил ремонт, сменил дограмата, но уви, и това жилище изгоря при пожар.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I