Човешкият скелет, открит в хотел в Смолян, е на жена, която била убита в периода между 1990 и 1995 година, гласи една от работните версии на разследващите.
Скелетът е на поне две десетилетия - това сочи първоначалното мнение на експерти, пишат колегите от вестник „Родопи voice”. Никой обаче не може да се ангажира на този етап с точна датировка кога е настъпила смъртта на човека.
Припомняме, че останките от човешко тяло бяха открити в сряда при ремонт на един от емблематичните хотели в областния родопски град. Строителни работници се натъкват на костите в една от шахтите за аспирация.
„В сряда, около 11:30 ч. е получен сигнал от управителя на хотела, че при ремонтни дейности е открит скелет на човек. По първоначални данни става въпрос за много отдавна настъпила смърт. Уведомена е Окръжна прокуратура“, коментира говорителят на полицията в Смолян Цветелина Черкезова.
По непотвърдена информация, първоначално работниците, които разглобявали аспирацията, попаднали първо на черепа, а впоследствие и на други части от скелета.
Останките вече са изпратени за извършване на експертизи от съдебните медици в Пловдив. Най-рано до месец ще може да бъде определен полът на човека. Едва на по-късен етап би могло да се установи и самоличността на мъртвеца.
Според неофициална информация, проверява се дали през зимните месеци в зората на демокрацията е имало оперативна информация за изчезнала жена.
Трупът бил завлечен в подземието от човек, който познавал разположението на помещенията в сградата. Възможно е трупът да е на руска или украинска проститутка, каквито в онези години имало много в курорта Пампорово. Официално младите жени работели като танцьорки и стриптизьорки.
Анализирайки намерените части от дрехи и вида на скелета – големината на костите, разследващите стигнали до извода, че е на лице от женски пол. Намерени са и два дамски ботуша.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I