Общинските съветници в Смолян отложиха след гласуване редовната сесия на разпоредителния орган днес заради отсъствието на кмета, оплакаха се и, че били глобявани за неправилно паркиране от пътни полицаи. Реакцията им пък предизвика възмущението на жители на областния град, които поискаха оставка на съветниците.
Предлагаме ви писмото на група граждани, което бе изпратено на редакционната ни поща:
„Ние, група млади жители на Смолян, следящи отблизо и заинтересовани от процесите в града ни, искаме да покажем нашето възмущение от поредния цирк, организиран и представен от общинските съветници от групата на „мнозинството". Следим с тревога случващото се от месеци на заседанията на Общински съвет. Като данъкоплатци заявяваме, че ще потърсим съдебна отговорност от онези общински съветници, които и днес за пореден път провалиха приемането на решения, касаещи съдбата на деца и бъдещото развитие на община Смолян със сценката „Да гласуваш на инат". Този път сюжетът се въртеше около правомощията на заместващия кмет в община Смолян при условие, че назад във времето със същите заповеди по заместване и Марин Захариев, и инж. Марияна Цекова са докладвали на общински сесии, приемали са се решения, и тези решения не са били атакувани от никого, а напротив-произвеждали са правни действия.
Господа и дами общински съветници, напомняме ви, че присъствието ви в тази зала е по волята на нас, вашите избиратели и първо и основно ваше задължение е да представлявате и работите за нашите интереси, а не вашите! С действията си вие разкривате жаждата си за политически изяви, политически амбиции, които категорично са в ущърб и против нас, ВАШИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ. Основната ви задача, заради която сте попаднали в Общинския съвет, е да осъществявате и създавате условия за инвестиции в града, които пък от своя страна да оведат до откриване на нови работни места и съживяване на икономиката в града и общината ни.
Днес вие за пореден път се обърнахте против нас.
Господа и дами общински съветници, защо си направихте долнопробен политически пи ар на гърба на децата от полудневни градини в Кутела и Виево? На обществото е ясно, че групите там бяха попълнени от деца от приемни семейства. С провалената от вас сесия вие ги отритнахте за пореден път.
Господа и дами общински съветници, питаме: защо лишихте от образователна интеграция учениците от етническите малцинства в община Смолян, търсещи и получаващи международна закрила? 
Защо се подиграхте  и оставихте на улицата децата от спортен клуб „Фен 85", деца, които повече от двадесет години носят прослава за Смолян? Техният договор с Младежки дом Смолян изтече!
Господа и дами общински съветници, с днешното си безхаберие вие сте на път да лишите Смолян от инвестиция  за над 60 милиона лева. Една от днешните точки бе за правата на преминаване по Водния проект, за който МОСВ абсолютно категорично обяви, че ще стартира, но една от задължителните стъпки е именно правата за преминаване.
Господа общински съветници, вие настоявате за забрана за преминаване на автомобили по ул. „Тракия", питаме: как ще осигурите преминаване през промишлена зона между „Райково" и „Устово"?
Господа общински съветници, отправяме призив към вас: В случай, че сте забравили по чия воля сте в разпоредителния орган или пък сте изпаднали в зависимости, за доброто на град Смолян, за доброто на жителите му, настояваме да подадете оставките си!".
Красимир Кьосев, Валентин Серафимов, Станимир Моновски, Милена Стоянова

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I