Символична първа копка на нова ферма с мандра „Момчиловци – Брайт" бе направена край родопското село. В основата й представителите на китайската компания, произвеждаща мляко с името на селото и българските домакини, написаха послание за идните поколения, отправено от двете страни."По наша, българска традиция, когато се полага основа на един такъв проект, полагаме посланието на бъдещето. Тази капсула на бъдещето ще бъде заровена с този камък в основите на сградата", обясни пред гостите от азиатската държава Иван Тодоров-председател на Българския център за инвестиции, туризъм и развитие в Китай.
 Инвестицията е българо-китайска и се очаква строежът да започне напролет. Гостите от далечната държава дадоха висока оценка за новия проект като изразиха убеждението си, че новата мандра ще привлича голям интерес от туристи от страната и чужбина. А чистата природа е още един плюс за подобряването на качеството на продукта.
„Освен възможността да развиваме туризма и хотелите да се пълнят, фестивалът дава възможност за изграждане на мандра с ферма, която е само на 2 км. от самото село, една  българо-китайска инвестиция. Всеки турист може да дойде и да види как се заквасва млякото, да опита млечни продукти в демонстрационния център в мандрата. Този продукт очертава една нова възможност за развиване на подобен род туризъм в Момчиловци", каза кметът на селото Сийка Суркова.
Китайските гости имаха възможност лично да опитат традиционни  млечни продукти, местно производство от Момчиловци. След това наблюдаваха конни състезания, които са нов елемент в празничната програма. Всеки желаещ можеше да поязди във фермата на Ивайло Данчев, а звукът на родопска гайда огласяше поляните.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I