Зам.-кметът на Смолян Венера Аръчкова връчи Златен плакет на Общината на председателя на ТД „Карлък" Димитър Кръстанов по повод 100 години от създаването на организирано туристическо движение в Смолянско. С решение на Общинския съвет, дружеството получава и парична награда в размер на 1000 лв. „За мен е удоволствие да връча това заслужено отличие на ТД „Карлък", каза Аръчкова. Тя прочете  и поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов, по чието предложение Общинският съвет гласува решението за наградата. В него се казва: „Радвам се на възможността като кмет на Община Смолян да Ви поздравя с бележитата 100-годишнина от създаването на организирано туристическо движение в Смолян и Смолянския край и най-сърдечно да Ви пожелая да сте живи и здрави. Цялостната едновековна дейност на Туристическо дружество „Карлък", което е правоприемник на някогашните „Орфееви гори" и „Снежанка", насочена към откриване и популяризиране на природните хубости и историческите забележителности на Родопите, към развиване на спорта, впечатлява със своята мащабност и обществена значимост. Туристическата и спортната дейност на дружеството му е извоювала заслужен авторитет на водещо сдружение в страната.
Сигурен съм, че и занапред ТД  „Карлък" – Смолян ще продължи вековната си грижа по опознаване и съхраняване на природата, все така ще създава атмосфера на приятелство и екипност по време на спортно-туристическите дейности, ще се радва на добруване и успехи".
ТД „Карлък" бе удостоено и с най-високото отличие на Българския туристически съюз  - медал Алеко. Наградата връчи председателят на Съюза доц. д-р Алексей Стоев. По предложение и решение на УС на БТС бяха отличени деятели на дружеството. Медали и значки получиха Тодор Райчев,  Манол Бояджиев, Ангел Ангелов, Георги Яръмов.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I