120 души са се включили в гасенето на големия пожар в девинското село Гьоврен.
Както вече писахме, пет гаража, лек автомобил, 150 кубика дърва, тонове картофи, десетки килограма фасул, плевни и сено изгоряха в пламъците. Сигналът за огнената стихия е получен в понеделник малко преди 16 ч., като се съобщавало за пожар в гараж, съобщават от пресцентъра на МВР в Смолян. За броени минути огънят обхванал и съседните постройки. В гасенето на пожара са се включили над 120 мъже и жени от селото, пожарни автомобили от Девин и Доспат, както и водоноска от Борино. Помощ оказали и полицаи, както и служители на Спешна помощ в Девин. За радост няма пострадали хора, а къщите които са се намирали в близост, са били спасени. Предполага се, че пожарът е тръгнал, след взрив на газова бутилка на лекия автомобил „Ауди", който е бил в гаража, но това със сигурност ще може да се потвърди, след като приключи започналото следствие. Според очевидци, гледката е била много страшна, като по същото време е имало погребение в селото и се налагало хората да се връщат да помагат в гасенето на пожара. Пострадалото имущество е собственост на петима жители на селото. По случая е образувано досъдебно производство.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I