Проект на Община Мадан за реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа е одобрен от Програмата за развитие на селските райони на ЕС и ще бъде финансиран с 6,6 млн.лева с ДДС. Добрата новина съобщи лично кметът Фахри Молайсенов.
В Държавен фонд "Земеделие" той подписа договора за отпускане на средствата, които ще бъдат използвани за изключително важни инфраструктурни дейности на територията на цялата община.
Предстои основна реконструкция и рехабилитация на част от общинската пътна мрежа. Повече от 14 км от общинските пътища в посока Върбина - Студена – Боровин; Мадан – Равно нивище – Тънкото ще бъдат изцяло обновени, както и някои участъци в селата Средногорци, Лещак и Ловци-Чурка.
Ще бъдат изградени още предпазни огради, тротоари, а там където е необходимо трасетата ще бъдат укрепвани. Предстои да бъде подобрено също и отводняването на пътищата, посредством канавки и ремонт на шахтите, като също така ще бъде изградено телекомуникационно трасе за полагане на оптичен кабел.
По проекта е предвидена и рехабилитация на близо 10 км от уличното осветление, при което осветителните тела ще бъдат сменени с нови енергоспестяващи. Подмяната ще обхване участъци, преминаващи през урбанизираните територии на голяма част от града, продължавайки към селата Мъглища, Ловци, Митовска, Бориново, Шаренска, както и в териториите на селата Средногорци, Равнища, Леска, Буково, Букова поляна и Равно нивище.
Срокът за завършване на инвестицията е 36 месеца.
„С одобрението на проекта правим поредна голяма крачка в развитието на общината. При сегашната криза решаваме дългогодишни проблеми, като кандидатстваме по всички възможни национални или европейски програми. Проектите са в почти всички сфери на обществения живот - инфраструктурни, екологични, в сферата на образованието, здравеопазването и т.н. Където е било възможно, сме кандидатствали и почти нямаме неодобрен проект, макар голямата конкуренция. Несъмнено едно от най-важните неща е, че не губим набраната инерция и продължаваме напред в развитието на цялата община. Въпреки всички трудности по пътя, смятам, че когато се работи със сърце в името на хората и тяхното добруване - нещата се случват", заяви Молайсенов.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I