16 месеца в затвора ще прекара „муле" на ало-мафията, а обезщетението, което ще плати, е в размер на 32 000 лева. Това реши Районният съд в Смолян спрямо 29-годишния Иван Б. Куриерът доставил пари от жертвите на две телефонни измами до организаторите на ало-изнудването. Делото е за най-голямата сума, платена в Смолян при телефонен тормоз- 27 600 лева в брой и 90 грама златни накити.
Приносителят на парите е разговарял по телефона с полицията минути преди да остави  плячката на уговореното място, но не е предпочел да съдейства на разследващите органи за проследяването на измамниците, стана ясно в съдебната зала.
 Иван Б. е транспортирал от Смолян до София постъпленията от две измами, извършени за един ден в родопския град. В рамките на три часа, измамниците излъгали две жени, че трябва да съдействат на полицията при залавяне на ало-рекетьори. И двете повярвали, че в интерес на разследването е да оставят пред жилищата си пакети с крупни суми. Първата жертва-80-годишна пенсионерка, им предала 2000 лв.  При второто телефонно обаждане се подвела 44-годишна жена, която оставила на пейка пред блока си 27 600 лв. и 90 грама злато. Изпълняващият ролята на куриер Иван взел двете пратки и се отправил към София, каквато била уговорката с поръчителите. Непосредствено преди да остави сумите, с него се свързали разследващите полицаи, на които безработният мъж признал, че е взел парите от измамите. Като „хонорар" за транспортната услуга, Иван задържал 2170 лв. Самите измамници остават неизвестни. Пред съда Б. заяви, че те го заплашвали да се разправят с негови роднини, ако се откаже да изпълни поръчката.
Присъдата подлежи на обжалване.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I