Обвинителният акт срещу бизнесмена, който се опита да подкупи кмета на Неделино Боян Кехайов, най-вероятно ще бъде „преформулиран" преди да бъде внесен в съда. Забавянето на досъдебното производство пък се дължи на факта, че наблюдаващият прокурор по делото е в болничен. Това обявиха за 24smolian от държавното обвинение.
Както вече писахме, до 6 години затвор грозят бизнесмена, който реши да даде рушвет на общински кмет с цел фирмата му да си осигури спечелване на обществени поръчки в родопската община. Това предвижда Законът за предлагането на подкуп на длъжностно лице, посочиха от прокуратурата.
Припомняме, че 60-годишният хасковлия Митко К. бе задържан на 23 март т.г. в кабинета на неделинския кмет Боян Кехайов след като му предложи подкуп в размер на 5000 лева. Строителният предприемач потърсил среща с местния управник заедно с още едно лице. В хода на разговора мъжът поискал от общината да съдействат на строителна фирма за осигуряване на обекти за ремонт на покривни конструкции. За да види Кехайов, че са „сериозни", мъжът оставил пачката с банкноти на бюрото му. Кметът обаче веднага сигнализирал в полицията.
Към момента 60-годишният Митко К. е с мярка „подписка". За извършеното деяние, Законът предвижда и глоба в размер на 5 000 лева.
Към момента е установено, че 60-годишният мъж от хасковско село има регистрирана строителна фирма.
На снимката: Задържането на двамата в кабинета на кмета
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I