„Пътна полиция" в Смолян започва традиционната акция „Зима". Тя ще се проведе на три етапа през месец ноември.
Кампанията „С безопасно пътно превозно средство през зимата" е насочена към водачите на ППС – велосипеди, превозни средства с животинска тяга и др. Тя ще се проведе за времето от 1 до 10 ноември, а 6 ноември ще бъде обявен за Ден без велосипедисти-жертви на пътя.
Кампанията „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя" е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците. Във времето тя ще бъде разположена от 11 до 20 ноември, а 16 ноември ще бъде обявен за Ден без пешеходци-жертви на пътя.
Към водачите на моторни превозни средства е адресирана кампанията  „Безопасно шофиране през зимата" с акцент върху техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците. На нея е посветено времето от 21 до 30 ноември, а 22 ноември ще бъде обявен за Ден без водачи и пътници в МПС-жертви на пътя. През този период дейността ще бъде насочена към контрол над техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи, над поведението на пътниците, както и на водачите на ППС, в т.ч. и спрямо пешеходците.
В рамките на акцията на територията на областта ще бъдат организирани полицейски операции за интензивен контрол по пътищата.
Глобата за износени или летни гуми през зимния период е в размер на 50 лева, за неизправни светлини пък водачите ще се бръкнат с 30 лева, дадоха за пример пътните полицаи.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. 4. (нова - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март.

    ОтговорИзтриване
  2. БЛАГОДАРЯ. ИЗВАДКАТА Е ОТ АКТУАЛНИЯ ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I