Миньор оцеля по чудо след като през тялото му премина електричество от 6 000 волта прав ток, научи 24smolian.com.
Инцидентът с Ваклин Цанов е станал в сряда в една от галериите на „Горубсо" – Мадан.
В момента човекът е настанен за наблюдение в местната болница, без опасност за живота. „Да, има такъв инцидент, но миньорът е добре. В галериите по принцип напрежението е 6 киловолта, кабелите са изолирани и обозначени, но явно по някакъв начин е имал съприкосновение с него, но важното е че е жив и здрав", коментира изпълнителният директор на „Горубсо" – Мадан инж. Сергей Атанасов. От болничното заведение в Мадан потвърдиха, че състоянието на 48 – годишния мъж е добро. „В болницата е, но е оставен под наблюдение. Няма никакви проблеми на този етап и усложнения след инцидента", коментира директорът на МБАЛ "Проф. д-р Константин Чилов" ЕООД в Мадан д-р Стефан Хаджиев. Медикът уточни, че волтовата дъга е преминала през дясната част на тялото му, а не от лявата където е сърцето.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Написали сте голяма глупост, правия ток е 300волта, а променливият ток е трифазен и е 380волта а 6 000 волта има само в Трафопоста и няма как случайно някой да попадне на този ток.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I