6 100 лева са събрани до момента от благотворителната акция, която се провежда на територията на община Борино в помощ на параолимпиеца Мустафа Юсеинов. Събирането на средства за операцията на Мустафа стартира преди седмица, като инициатори за нея са от общинското ръководство в лицето на кмета Мустафа Караахмед. Той лично предаде събраната сума на състезателя в инвалидна количка, като за целта пристигна в Мадан. С него бе и председателят на Общинския съвет на ДПС Ахмед Карадайъ. „Акцията продължава, надяваме се да съберем още средства, за да помогнем на Юсеинов. От все сърце му желаем късмет и дано операцията му е успешна и той отново да проходи", коментира Караахмед.
На връчването на плика със събраните средства от община Борино присъстваха още председателят на ОбС – Мадан Бехчет Сираков, председателят на общинската структура на ДПС в Мадан Бисер Базеников и младежкият председател на Движението в града Мехмед Машков.
Мустафа Юсеинов има надеждата, че след 25 години в инвалидна количка, отново може да проходи. Тя му бе дадена от лекарите в клиника в Турция в средата на лятото.
Маданчанинът е преминал всички необходими прегледи в специализирана клиника в Истанбул и от там са предложили, освен да оперират дисковата му херния, която го мъчи от години, да му поставят и импланти за изправяне на гръбначния му стълб. Медиците му дали надежда, че благодарение на тези интервенции, той ще има възможност отново да проходи, ако бъде упорит. За целта обаче, роденият в Борино състезател в инвалидна количка, ще трябва да заплати 25 хил. евро, а той не разполага с тези средства. Именно заради това, инициативен комитет се е заел със събирането на средства, за да може 46 – годишният мъж да се върне към нормалния си начин на живот, след като през 1992 г. той пострада при инцидент в една от мините в Мадан и остана прикован за инвалидната количка.
До този момент, по банковата сметка на Мустафа има около 22 000 лв., като предстоят още няколко благотворителни акции, за събиране на средства.
Мустафа Юсеинов е световен шампион в хвърлянето на копие от 2015 г., има и редица призови класирания от различни републикански и международни първенства. Само преди дни, той участва и на Световното първенство в Англия, където стана четвърти в хвърлянето на копие. Състезавал се е и в хвърлянето на диск, гюле и др.
Всеки, който има възможност, може да помогне на Мустафа, като преведе сума по дарителската му сметка.
МУСТАФА АХМЕДОВ ЮСЕИНОВ СМЕТКА:02/0000000002816279 Валута:BG IBAN:BG33STSA93000002816279 BIC:STSABGSF
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I