„Още не мога да осъзная какво се случи, но за мен е най-важното, че съм жив. Друго всичко е излишно. Каквото и да кажа, е излишно. След такъв ток е можело да се стигне до фатален инцидент, но просто тоя отгоре  е решил, че трябва да живея още“, сподели 48-годишният миньор Ваклин Цанов, който в сряда в рудник „Крушев дол“ бе ударен от 6 000 волтова  дъга . Човекът е оцелял като по чудо. Лекарите са категорични, че Ваклин е имал голям късмет, защото токът не е преминал от страната на сърцето. Мъжът работи вече 23 години под земята и никога не е очаквал, че може да се случи подобно нещо с него.
„Просто си вървяхме  и трябваше да направим един път на машината да мине и за мой лош късмет, е имало оголен кабел  и се случи. Усетих как ме удари в гърба, разтресе ме и в един момент се намерих от другата страна, в канавката , нищо повече. Не съм губил съзнание. Усетих нещо, че ме пари в гърба и крака, стана за част от секундата“, разказва миньорът.
Всичко това се случва минути преди да свърши първата смяна. Колеги посъветвали Ваклин да потърси  лекарска помощ.
„Просто реших да отида в болницата , защото съм чувал, че не е добре така , че нещо може да стане от тока и дойдох в болницата. Направиха ми кардиограма и каквото трябва и ме приеха тук.
А запитан дали смята, че живее втори живот, миньорът отговаря категорично: „Абсолютно! Не на сто, на хиляда процента“.
Инцидентът обаче не го е изплашил и няма съмнение, че ще се върне на работа в мината. Но до тогава ще трябва да остане на домашно лечение. Най-вероятно ще се наложи коляното да бъде оперирано, тъй като от удара, ставата е сериозно  наранена. 
В момента Ваклин е изписан и е в болнични.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I