В Смолян бе открита фотоизложба от пленера „В планината на Орфей" в рамките на  Есенен фотосалон – Смолян. „Благодаря на Общината без чиято подкрепа и помощ нямаше да реализираме тази изложба, както и на гостоприемството на КДК", обяви при откриването й популярният фотограф Сашо Сарандалиев. Той посочи, че в експозицията участват 22-ма автори с над 70 творби, представящи творчеството на фотографите от Смолян през годината. „За първи път толкова много. В експозицията са включени фотоси от четирите фотоклуба. В Смолян винаги е имало и ще има добри фотографи", посочи още Сарандалиев.   
Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави фотографите като им пожела да се множат творбите и успехите им. Тя връчи на Сарандалиев и поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов. В него се казва: „Хубаво е когато творческите личности на Смолян успяват да реализират идеите си. Вие продължавате добрите традиции на фотографската гилдия в нашия град-да представяте на публиката интересни и вълнуващи снимки на заобикалящия ни свят и многоликия живот. Да се вдъхновиш от Планината на Орфей е съвсем естествено, но да превърнеш това вдъхновение в произведение на изкуството и творчески продукт – за това трябва талант. Желая ви да сте живи и здрави, прекрасно настроение и отворена душа за всичко хубаво около нас."
Изложбата се посвещава на 105 години от Освобождението на Родопите и Празника на  Смолян. Любителите на фотографското изкуство могат да я посетят до 31 октомври.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I