Пускът на единствената обществена баня с минерална вода на територията на областта е на последната права и до дни съоръжението в Беденски бани най-после ще заработи за граждани. Това става ясно от думите на кмета на община Девин Красимир Даскалов, според който почва и тестване на новата система. „Извършихме проверка на строително-монтажните работи на банята. Въпреки известното закъснение, породено от лошите метеорологични условия преди две седмици, основните дейности са пред приключване. Положена е специална термоустойчива тръба от шахтовия кладенец, през цистерната и от там до басейна. В момента се прави профилактика и основно измиване на цистерната, след което ще пристъпим към 72-часови проби", категоричен е Даскалов.
Кметът на Девин се надява още идната седмица служители от РЗИ - Смолян да вземат необходимите проби и те да отговарят на хигиенно-санитарните норми и банята отново да заработи.
Съоръжението бе запечатано от Здравните инспектори в началото на лятото, след сигнал и от тогава се извършват дейности по обновяване и пускане на съоръжението. Доставена е цистерна, през която ще минава водата от шахтовия кладенец, ще се охлажда, а това ще подсигури почти постоянна подмяна на водата в басейна, като се предполага, че значително ще се подобри нейното качество от санитарна гледна точка.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I