Кметът на Смолян Николай Мелемов:
Уважаеми съграждани,
105 години ни делят от онзи паметен 21 октомври на 1912 г., когато с бляскава военна победа идва дълго чаканото Освобождение на Смолянския край от османско владичество.
21 октомври е Празник на Община Смолян.
Всяка година си спомняме за саможертвата на хилядите знайни и незнайни българи, пролели кръвта си за Освобождението на Родопите и превърнали връх Кавгаджик някога, а сега Средногорец, в „Родопската Шипка" – връх на българската гордост.
По повод Празника на Община Смолян се обръщам с признание и уважение към всички жители на общината за труда и усилията им. Нека заедно да развиваме Община Смолян като модерен туристически център, като истински европейски регион със стабилна икономика, с чиста околна среда и достоен жизнен стандарт, като национално културно средище.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ОБЩИНА СМОЛЯН!

Областният управител на Смолян Недялко Славов: 
Уважаеми граждани на Смолян,
Отбелязваме 105-годишнината от освобождението на  Смолян!
Нашият регион остава извън пределите на България след Освобождението през 1878 година и след Съединението на Княжество България и Източна Румелия през 1885 година. Но родопчани ревностно пазят българщината и не се сломяват, а воюват в името на своите национални идеали и ги постигат през 1912 година. Вековните усилия са увенчани с успех, защото дедите ни са били единни в стремежа към свободата и присъединяването на Смолян и Родопите към България! Това единство и днес ни е нужно, за да постигнем благоденствие за целия български народ, за да градим заедно просперираща съвременна България! Това е наш дълг пред светлата памет на героите, дали живота си за родината и свободата ни!
Бъдете здрави, скъпи смолянчани, бъдете горди с произхода и славната ни история, но не забравяйте, че свободата е ценност, за която се полагат ежедневни усилия, отговорна и ефективна работа, висок морал и родолюбие!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I